Звіт про проведення Фізкультурно- оздоровчих та спортивних заходів до Олімпійського дня

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД № 43 «СОНЕЧКО» КОМБІНОВАНОГО ТИПУ

МЕЛІТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Олеся Гончара , буд. 45, м. Мелітополь, 72313; тел.(0619) 42-12-70;

E-mail: dnz43lena@gmail.com

ЗВІТ
дошкільного навчального закладу № 43 «Сонечко»
про проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів до Олімпійського дня
з 25 червня по 23 липня 2021 року
Заходи Дата проведення учасники К-сть учасників
1 Консультація для педагогів «Фізичний розвитокдітейдошкільноговіку» 29.06.2021 педагоги 19
2 Виставка книжок-саморобок щодо здорового способу життя 20.07.2021 педагоги 15
3 Змагання «Напольні шахи» 06.07.2021 учасникигуртка «Цікаві шахи», вихователі 12 2
4 Перегони на велосипедах і самокатах «Ми- чемпіони» 08.07.2021 діти дорослі 28 6
5 Щодення ранкова зарядка «Спорт-здоровя, спорт- це сила, що дають всім дітям крила!» щодня від 2-х до 3-х років від 3-х до 4-х роківвід 4-х до 5-ти роківвід 5-ти до 6-тироків 110
6 «У пошуках Олімпійського вогню»спортивне свято. 15.07.2021 діти 22
Всього прийняли участь: діти дорослі 10919

в.о. завідувача дошкільного навчального закладу Наталія Шипова

Сценарій спортивного свята
«У пошуках Олімпійського вогню»

Мета:Виховувати любов до фізкультури та спорту: розвива­ти руховий апарат, фізичні умін­ня та навички, зміцнювати здо­ров'я, виховувати почуття дружби, колективізму. Надати знання про Олімпійські традиції.

Місце проведення:спортивний майданчик школи

Обладнання:Олімпійський прапор та смолоскип, фішки та стійки, естафетні палички, обручі, тунелі, футбольні м'ячі, тенісні м'ячі,великі гумові м'ячі, лижі.

Система оцінювання:За перемогу у конкурсі команда отримує 2 бали, за поразку 1. Перемагає команда, що набрала більшу кількість балів.

Хід свята

1 Ведучий: Доброго дня, любі друзі!

2 Ведучий: Вітаємо вас на святі сили та краси!

Разом: Святі спорту!

1 Ведучий: Сьогодні ми з вами вирушаємо у подорож до місця, де зародилися найвеличніші спортивні змагання – Олімпії.

2 Ведучий: Найбільш відомими і престижними змаганнями сучасності є Олімпійські ігри. Здобути олімпійську медаль – найвища мета кожного спортсмена.

1 Ведучий: А чи знаєте ви де виникли перші Олімпійські ігри?

Понад дві тисячі років тому, на заході Греції, в долині річки Алфей, було містечко Олімпія. В густій зелені оливкових гаїв були зведені чудові храми, названі на честь старогрецьких богів Зевса, Аполлона, Афродіти, Артеміди.

2 Ведучий: Стародавні греки створили багато легенд про виникнення Олімпійських ігор. Як переказують легенди, ці змагання греки запозичили у самих богів, життя яких було сповнене війнами, подвигами.

1 Ведучий: Щоб покласти край війнам грецький цар Іфрит організував ігри, де люди розв’язували суперечки не зброєю, а у чесних змаганнях на швидкість, спритність, силу.

2 Ведучий: З тих пір Олімпійські Ігри проводяться 1 раз на 4 роки. Основними символами Ігор є Олімпійський прапор та Олімпійський вогонь.

1 Ведучий: Прапор ви зараз бачите перед собою. А де ж наш вогонь?

2 Ведучий: А за вогонь вам доведеться поборотися!

1 Ведучий: Тож розпочнемо пошуки Олімпійського вогню!

2 Ведучий: Команда, що першою знайде Олімпійський вогонь та набере більшу кількість балів переможе.

1 Ведучий: Олімпійський девіз – Швидше! Вище! Сильніше!

А які девізи у ваших команд? Давайте дізнаємось.

1 Конкурс «Конкурс девізів»:Команди по черзі промовляють девізи. Перемагає команда, що найкраще, найчіткіше прочитала девіз.

2 Ведучий: Молодці! На один крок ви наблизилися до Олімпійського вогню.

Програма перших Олімпійських ігор складалася здебільшого із легкоатлетичних видів. Найпоширеніша бігова дистанція у Греції називалася стадією (приблизно 200 м). Спортсменів, що перемагали у змаганнях на цю дистанцію дуже поважали. Давайте і ми позмагаємося у бігові, але наша дистанція буде дещо меншою.

2 Конкурс «Найшвидший»:Кожний учасник має добігти до стійки на відстані 10 м від лінії старту, тримаючи у руках естафетну паличку, оббігти стійку, і повернутися назад. Забігши за лінію старту, передати паличку наступному. Перемагає команда, що швидше впоралася із завданням.

1 Ведучий: Ось і ще один крок до вогню подолано! На стародавніх Олімпійських іграх дуже популярними були перегони на колісницях. Давайте і ми спробуємо відтворити ці змагання. Але замість колісниць у вас будуть ось такі обручі.

3 Конкурс «Перегони на колісницях»:Перші номери команд (наїзники) мають обручі (колісниці). За командою наїзники з колісницею рухаються до позначки на відстані 10-15 м від них, оббігають її та повертаються назад. Беруть пасажира (другого гравця) і з ним вдвох у обручі рухаються до позначки. Там перший номер залишається, а другий (пасажир) стає наїзником і рухається за іншим пасажиром. Переможе команда, що першою перевезе команду за позначку.

2 Ведучий: Олімпійські ігри сучасності включають змагання з багатьох видів спорту. Давайте пригадаємо їх. Наступний конкурс інтелектуальний. Переможе команда, що назве якомога більше Олімпійських видів спорту.

4 Конкурс «Інтелектуальний»:Команди по черзі називають види спорту, що включені до програми Олімпіад. Повторюватися заборонено. Перемагає команда, що назве більше видів спорту.

1 Ведучий: Молодці. Пригадали багато видів спорту. Тож давайте тепер і позмагаємося у деяких з них.

5 Конкурс «Футбольний»:Гравці по черзі обводять футбольний м’яч між стійками, що розташовані на відстані 2 м одна від одної. Обвівши останню стійку, повертаються назад тим же чином і передають м’яч наступному. Перемагає команда, що швидше впорається із завданням.

6 Конкурс «Влучно в ціль»:Кожен гравець команди має по 2 м'ячі для великого тенісу. Задача кожного з них по черзі закинути м'ячі до корзини на відстані 3 м від них. Враховується швидкість та кількість влучень.

7 Конкурс «Лижні перегони»:Завдання кожного гравця пройти на лижах відстань до позначки за 10 м від лінії старту та повернутися назад. Перемагає команда, яка швидше впорається із завданням.

2 Ведучий: А ми все ближче наближаємося до Олімпійського вогню. І на нашому шляху виникла ще одна перешкода, організована богами Олімпу. І ми маємо її подолати.

8 Конкурс «Смуга перешкод»:Перед командами розміщено по 3 обручі на відстані 50 см один від одного. Задача кожного гравця, стрибаючи на двох ногах, подолати цю перешкоду, пролізти крізь тунель, що знаходиться за 1 м від обручів, оббігти фішку на відстані 3 м від тунелю та бігом повернутися назад. Перемагає команда, яка швидше впорається із завданням.

1 Ведучий: Від Олімпійського вогню нас відділяє усього 2 кроки! Тож давайте зберемося з силами та подолаємо їх!

9 Конкурс «конкурс «Стрибунці»:За сигналом 1-й гравець сидячи на великому надувному м’ячі стрибаючи рухається до фішки, обходить фішку і таким чином повертається назад. Передає естафету наступному гравцеві. Перемагає команда, останній учасник якої першим перетне фінішну лінію.

10 Конкурс «Естафета з обручами»:Перед кожною командою стоять по три обручі. За командою «Руш!» учень підбігає до обруча, пролізає в нього, потім пробігає під двома іншими, оббігає фішку та біжить до своєї команди.

Перемагає команда, останній учасник якої першим перетне фінішну лінію.

2 Ведучий: Ось і дісталися ми Олімпійського вогню! (виносить смолоскип). А першою до нього дісталася команда __________. Вітаємо їх!

1 Ведучий: Але сьогодні переможених в нас немає. Бо, як казав П’єр де Кубертен: «Головне не перемога, а участь!».

2 Ведучий: Бажаємо вам завжди бути здоровими! І нехай спорт стане невід’ємною частиною вашого життя. На цьому наше свято завершене.

Олімпійський день - це свято спорту, яке завітало до діток із цікавими завданнями, естафетами, іграми, повчальними розповідями про спорт та його значення в житті кожної людини. Діти з великим бажанням грали в рухливі ігри, брали участь у перегонах на велосипедах і самокатах «Ми- чемпіони», робили щоденні ранкові зарядки " Спорт -здоро'я, спорт- це сила, що дають всым дытям крила!", змагалися та перемагали. Розваги пройшли цікаво, весело зі спортивним святом.

/Files/images/изображение_viber_2021-07-13_014-46-52.jpg

/Files/images/зображення_viber_2021-07-06_10-42-02.jpg

/Files/images/зображення_viber_2021-07-06_10-41-30.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-07-13_14-47-03.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-07-09_17-34-59.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.